Денес се случи уште една тепачка во украинската Врховна Рада, како се нарекува украинскиот парламент.

До пресметка дојде кога член од опозицискиот блок Нестор Шуфрич отстранил трнаспарент залепен на говорницата, а на кој пишувало “Агентот на Путин Медведучка на суд!”. 

Медведчук е лидер „Украински избор“ , организација за која многумина во Украина сметаат дека е про-руска.

SHARE