Скопје ја чита историјата како ѓаволот евангелието, оцени за бТВ проф Кирил Топалов член на бугарскиот дел на Мешовитата комисија за историски прашања.

Се надевавме дека по интервјуто на нивниот премиер дека тие сакаат да се променат, но видовме дека Комисијата е на светлосни години од тоа што е многу чудно за нас“’, и е многу чудно за нас.

„Македонските историчари продолжуваат да им служат на старите југословенски тези, старите тези на Тито.

Тие ги знаат изворите, но го читаат евангелието како ѓавол “, нагласи Топалов за бТВ.

Професорот вели дека македонските медиуми и општеството се ставени во заблуда од професорот Драги Георгиев и неговите колеги дека прашањата од средниот век се решени, што не е точно, пренесе БГНЕС.

SHARE