„Со вакви индиции, особено што и Обвинителството ги поседувало снимкиве, Катица Јанева не смееше да патува во странство. Особено што ако се слушне што се разговара во снимките, ќе се утврди дека дел од договореното се поклопува со мерките кои ги преземаше СЈО, како враќање на пасош, пуштање од притвор и слично“, вели адвокатот Александар Тортевски за 360 степени.

Тортевски саркастично, како што самиот вели, „Ова е апсурд. Сега треба Специјално јавно обвинителство што ќе ги истражи кривичните дела што потекнуваат од содржината на разговорите на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева“, вели Тортевски.

SHARE