Тортевски: Проблем е каде ќе одат парите од зголемениот данок

Адвокатот Александар Тортевски смета дека проблем е трошењето на буџетските приходи, а не зголемувањето на даноците:

„Не е проблем зголемувањето на даноците. Проблем е трошењето на буџетските приходи. Ако лекот што го пијам за притисок конечно се најде на позитивна листа, ако нема апели за лечење деца, ама знам дека пак ќе одат за удомување на партиски функционери кои не одат на работа“, напиша Тортевски на Твитер.

SHARE