Тозија: Ја почитувам Хрватска, но не и крадецот Винко Грубишиќ

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија реагираше на тврдењата на Управниот одбор на „Хрватско-македонска тангента“ за тоа дека тој ширел навреди кон хрватската држава, напис што го пренесоа повеќе портали.

“Нема крај на бескрупулозните лаги, инсинуации и клеветење од крадецот на државните пари Винко Грубишиќ и неговите јатаци во Македонија. Но, наместо лаги еве збор два за вистината:

„Категорични ги отфрлам наводите во текстот со наслов „Функционерот на македонската влада Горјан Тозија по социјалните мрежи води антихрватска кампања“ објавен на порталот МКД.МК

Реакцијата на Тозија на Фејсбук

Нема крај на бескрупулозните лаги, инсинуации и клеветење од крадецот на државнјите пари Винко Грубишиќ и неговите…

Posted by Gorjan Tozija on Saturday, May 23, 2020
SHARE