Прес-конференцијата на министерот за образование и наука Арбр Адеми на дело покажа како (ќе) функционира Законот за употреба на јазиците.

Откако Адеми на албански јазик почна да одговара на прашање поставено на албански, градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, одреагира со барање превод, кој не беше обезбеден, па министерот се понуди да му преведе „за вашите потреби“. По што Адеми, сепак, одговори на албански, а градоначалникот од коалицијата со слоганот „Живот во Македонија за сите“ остана „така“.

Трагикомичната сцена во Министерство за образование и наука во твитот на Мартиан:

SHARE

2 Коментари

Comments are closed.