Трајко Вељановски тврди дека Заев е малку несериозен за уставните амандмани

Екс спикерот на Собранието Трајко Вељановски вели дека премиерот Заев е несериозен кога вели дека може да се смени текстот на промените на уставот.

“Деловникот за работа на Собранието на РМ е јавен документ,достапен за сите. Пратениците сегашни и бивши сигурно знаат,но не и сите граѓани на РМ дека:
Во втората фаза на нацрт амандманите нема можност за поднесување на амандмани!
Затоа изјавата на Зоран Заев е по малку не сериозна”, објави вечерва Вељановски.

Вељановски реагираше на изјавите на Заев и пратеникот Крсто Мукоски кои лицитираат со 4 до 6 амандмани на уставните амандмани.

Изјавите на Заев и Мукоски на следниов линк

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2327148333981099&id=100000578651409

SHARE

5 Коментари

  1. А. Николоски: „Теоретски Македонија да прифати се што Грците ќе побараат и да дополнително национално се понижи, секогаш кога на грчки премиер ќе му е потребно да си го крене рејтингот дома ќе стави блокада на следното поглавје во процесот на преговори со ЕУ што во превод ќе значи дека ние никогаш нема да ги завршиме преговорите за членство во ЕУ (изјави во емисијата Клан Дебата, на Телевизија Клан, Александар Николоски).
    Николоски потенцираше дека тоа ќе се случува затоа што согласно договорот Грција има право да стави вето на отворање на секое следно поглавје во процесот на преговори на Македонија со Европската Унија, доколку е незадоволна од извештаите кои ќе се поднесуваат во јуни и декември секоја година.

  2. Грешка на ВМРО-ДПМНЕ е што со години не користевме шанса да ја реализираме меѓународната стратегијата подготвена од професорот Игор Јанев, верифицирана како правен лек за ИМЕТО, за продолжување во ООН под уставното име или едноставно кажано признавање ИМЕТО Република Македонија во ООН! Да искористивме тој план и стратегијата на Д-р И. Јанев што со годинини нас ни се нуди, сега СДСМ не би ни владеел, а ни направил ваков светски резил и дереџе. Ние од ВМРО сме делумно виновни за сѐ што сега ни прави сега несериозната партија СДСМ.

  3. Грешка на ВМРО-ДПМНЕ е што со години не користевме шанса да ја реализираме меѓународната стратегијата подготвена од професорот Игор Јанев, верифицирана како правен лек за ИМЕТО, за продолжување во ООН под уставното име или едноставно кажано признавање ИМЕТО Република Македонија во ООН! Да искористивме тој план и стратегијата на Д-р И. Јанев што со годинини нас ни се нуди, сега СДСМ не би ни владеел, а ни направил ваков светски резил и дереџе. Ние од ВМРО сме делумно виновни за сѐ што сега ни прави сега несериозната партија СДСМ.

Comments are closed.