Трајкоска открива во што е проблемот во Македонија

Проблемот лежи во фактот дека не веруваме.
Ни кога ќе ја приведете, ни кога ќе ја пуштите да се брани од слобода, ни кога ќе ја притворите.

Не веруваме. Никому и за ништо. Ни на институциите, ни на партиите, а на овие што викаат од опозиција пак ич.

Веќе не веруваме ни во Рускоска, ни во судот, ни во носителите на јавни функции, ни во експертите и професорите, за жал ни на медиумите…а воопшто пак не им веруваме на слаткоречивите странци што подлажуваат додека ни даваат шеќерче.

Џабе везете, неколкупати, море стотици пати ја утепавте довербата на граѓаните и сега сите гледаат завера, местење, договор, мафија, спасување на нарачателите, режија, сценски сет кој денеска беше растурен со апсењето на троседот, двоседот и фотелјата.
За жал, сите бараме завера, сценарио и да ја откриеме фарсата на стресното лето што ни го приредивте.

Тоа е една од главните и најважна придобивка од 28 години независност и транзициска демократија на Република Македонија.
#Честитки

Жанета Трајкоска
Директор на Институтот за комуникациски технологии

SHARE