Американскиот претседател Доналд Трамп побарал Европа да преземе 800 борци на ИСИС (Исламската држава) фатени во Сирија, или САД ќе ги пушти на слобода.

„САД од Велика Британија, Франција, Германија и останатите европски сојузници бараат да ги преземат назад повеќе од 800 борци на Исламска држава фатени во Сирија и да им судат“ напиша Трамп на Твитер.

SHARE