Трамп им се налути на Трудо, Макрон и Џонсон, заминува од НАТО самитот (ВИДЕО)

Американскиот претседател Трамп го видел видеото во кое неговите меѓународни колеги го исмеваат за настапот на прес-конференција со Емануел Макрон.

Во клипот канадскиот премиер Трудо вели за Трамп:
„И гледаш како вилиците на неговиот тим паѓаат на под“.

По ова следуваше одговор од Трамп.

„Е па, тој е дволичен“, рече Трамп за канадскиот премиер а причина за невнимателните коментари на Трудо била фрустрација од барањата на САД Канада повеќе да дава во буџетот на НАТО.

На прес конференција со Ангела Меркел, Трамп искрен како и секогаш:

„Искрено, Трудо е фин човек, сметам дека е многу фин човек. Но знаете, вистината е дека јас го повикав поради фактот дека не плаќа 2 проценти и претпоставувам дека тој не е многу среќен поради тоа“, изјави Трамп.

„Тој не плаќа 2 отсто, а треба да плаќа 2 отсто. Тоа е Канада, тие имаат пари и треба да плаќаат 2 проценти, затоа јас го прозвав и сигурен сум дека тој не беше среќен поради тоа, но тоа е тоа”, вели Трамп кој инсистира дека како претставник на САД и Трудо” треба да плати повеќе отколку што плаќа, и тој го знае тоа“.

Иако имаше закажано уште една прес конференција Трамп порано од планираното заминува од самитот на НАТО што според сите се должи на озборувањето од неговите колеги.

SHARE