Трамп: Кога можам, ја кажувам вистината!

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека се труди, секогаш кога може, да ја каже вистината.

„Се обидувам,  секогаш сакам да ја кажам вистината, кога можам, ја кажувам вистината“, изјавиТрамп во интервју за американската телевизиска мрежа Еј-би-си.

Трамп често е изложен на критики од американските медиуми и противници дека лаже или дека ја извртува вистината за одредени работи.

„Понекогаш се случува нешто друго да се случило или да се променило, но јас секогаш сакам да ја кажам вистината“, вели Трамп.

Трампа честопати постојано е цел на критиките, особено на  „Њујорк тајмс“, Вашингтон пост“ и „Политикфакт“за невистинити изјави кои ги дава.

„Вашингтон пост“ тврди дека претседателот Трамп дал 6.420 лажни или погрешни тврдења во текот на 649 дена.

SHARE

2 Коментари

 1. АКО САКА ИВАНОВ ДА СЕ СПАСИ ОД ИМПЧМЕНТОТ, ТРЕБА ДА БАРА ПОМОШ ОД РУСИЈА!
  Мислам дека е време за потесна ко-ординација меѓу претседателот Иванов и Русија во врска со акциите на Русија во Советот за Безбедност и Генералното собрание на ООН. Москва треба да разбере дека споровите за државните имиња НЕ ПОСТОЈАТ, ниту можат да постојат и дека ПРОБЛЕМОТ не е БЕЗБЕДНОСЕН, туку се работи за проблемот на ПРИЗНАВАЊЕ. Русија мора да делува да се од ООН:
  1. ЗАШТИТИ ПРАВЕН ПОРЕДОК НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ООН (заштита на правен поредок е должност на секоја членка на ООН, и посебно на Генералното собрание на ООН);
  2. ЗАШТИТАТ ЧЛЕНСКИТЕ ПРАВА НА ЕДНА ДРЖАВА ЧЛЕНКА КОЈА Е ДЕНЕС ДИСКРИМИНИРАНА ВО ОБЛАСТА НА СВОИТЕ ЧЛЕНСКИ ПРАВА ВО ООН (дискриминација потекнува од дополнителните нелегални обврски, кои се резултат на ДОПОЛНИТЕЛНИТЕ УСЛОВИ ПРИ ПРИЕМОТ НА НАША ДРЖАВА ВО ООН: 1. ДЕНОМИНАЦИЈАТА; 2. ПРЕГОВОРИТЕ ЗА СОПСТВЕНИОТ ПРАВЕН ИДЕНТИТЕТ).

  Врз основа на овие димензии кои се однесуваат на ЗАШТИТА НА ПРАВЕН ПОРЕДОК НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ООН и Повелбата на ООН, Русија треба да бара во Советот за Безбедност и Генералното собрание на ООН ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ЧЛЕНСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА ПОД УСТАВНОТО ИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
  Имено, со членската ДИСКРИМИНАЦИЈА се крши и внатрешен Управен (административен) поредок на ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ООН и областа на ЕКСТЕРНИТЕ односи на ООН со државите и надвор од статусот на членките на ООН (покрај членскиот статус).
  Заштита на правен поредок и Повелбата на ОН како договорот е должност на секоја членка на ООН, и посебно на Генералното собрание на ООН.
  Повелбата на ОН е повисок акт од кои било меѓународен договор или која било резолуција на ООН, односно во ОН Повелбата, како договор и статут има УСТАВЕН КАРАКТЕР.

  АКО САКА ИВАНОВ ДА СЕ СПАСИ ОД ИМПЧМЕНТОТ, ТРЕБА ДА БАРА ПОМОШ ОД РУСИЈА!

  Moja procedura prodl. chlenstvoto pod ustavnoto ime vo ON e :
  1 raskin so Nimic I Prespa dogovorot ;
  2 .Nimic izvestuva Gensek za kraj ili traen prekid na pregovori I stav za nishtavnost na Prespa, kako trajno opredelnie na MK;
  3. Genesek i GR izvestuvaat SB, i baraat (itna) sednica na Sovetot za Bezbednost na ON;
  4. na sednicata na SB se donesuva SC rez. ili samo Pretsedatelsko sooposhtnie na Pretsedavash na SB kade se povikuvaat i devete strani da nastavaat da pregovaraat ili da implmentiraat Prespa;
  5. MK podnesuva baranje za Dneven red za GSON do Generalniot komitet na GS na ON ( t.e. za Dneven red na sednicata na GS na ON) za IMETO, povikuvajki se na Sudskiot stav od 1948 I UNGA RES. 197/III (1948) so koje se prifaka MSP 1948;
  6. predlogot po glasanjeto vo Generalniot komitet pominuva i se stava na glasanje na GSON (UNGA);
  7. se glasa za prodolzhenie chlenstvoto pod ustavnoto ime RM;
  8. koga ke se izglasa RM vo GS na ON, zavrshuva rabota. (I nemame veke problem so OON i GR.), se vospostavuva imeto RM vo OON.

Comments are closed.