Трамп одбива да носи заштитна маска

Центрите за контрола и спречување на болести препорачуваа Американците да носат платнени маски во јавноста за да спречат ширење на коронавирусот, објави вчереа претседателот Трамп. Ажурираната препорака уследи откако за еден ден починале 1.100 луѓе од коронавирус со што бројот на жртви од пандемијата во САД надмина 7.000. Бројот заразени за еден ден порасна за … Continue reading Трамп одбива да носи заштитна маска