Тричковски: Дали да не ги гледам македоџаните или да навивам за Чесите!?

Новинарот Бранко Тричковски со неколку статуса на Фејсбук во свој (провокативен) стил го искоментира натпреварот на ракометните репрезентации на Македонија и на Чешка.

„Дали да не ги гледам македоџаните или да навивам за Чесите!?“, (се) прашува Тричковски.

„Натпреварот е загубен затоа што наредбата на Наќе (Чулев, техничкиот министер за внатрешни работи – н.з.) за сигурна победа заглавила на Предејане и не стигнала на време до ракометарите на НССМ“, додаде тој.

„Нерамна борба. Тие се бореа за ВМРО, за името и за ракометот, а Чесите замо за ракометот. Во таа нерамна битка паднаа ракометарите, но името и ВМРО им останаа на усните и во срцата. Никогаш Северна, секогаш Македонија! Никој ништо да не ни бара, ние нема да му го дадеме, оти сме патриоти, ечеше од Грац до Градец. Тоа е“, финишира новинарот.

SHARE