Тричковски објаснува како би се викала „Медена земја“ снимена во „вморонските“ студија

Новинарот Бранко Тричковски ѝ се приклучи на дебатата во Македонија за номинациите за Оскар на документарецот „Медена земја“, вмешувајќи ја и користејќи погрдно име за најголемата опозициска партија.

„Како ќе се викаше ‘Медена земја’ да ја работеа во вморонските студија на ‘Пиринмаунт’: ‘ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА СО ГЛАВЕН ГРАД СОЛУН!’“, твитна Тричковски.

SHARE