Тројца легендарни војводи на досега необјавена фотографија (ФОТО)

Историчарот Димитар Љоровски – Вамваковски од Институтот за национална историја објави досега необјавена фотографија од тројца легендарни македонски војводи.

На фотографијата од лево кон десно се тројцата војводи:

1. Иван Попов
2. Васил Чакаларов
3. Христо Силјанов

Фотографијата според Љоровски – Вамваковски е сликана во 1912 година.

SHARE