Турците не го сакаат Ѓерѓ Дедај за косовски амбасадор во Македонија

По веста за именувањето на Ѓерѓ Дедај, за нов амбасадор на Косово во Македонија, реагираше Партијата Движење на Турците во Македонија (ТХС) која во писмо до претседателот Ѓорѓе Иванов и до МНР Никола Димитров, изразува разочараност и огорченост од изборот на новиот косовски амбасадор во земјава. Во реакцијата се вели дека Дедај додека ја вршел … Continue reading Турците не го сакаат Ѓерѓ Дедај за косовски амбасадор во Македонија