Тутунарите денеска на протест пред Влада

Тутунарите денеска организираат протест пред Владата, на кој ќе побараат одговори за неисполнетите ветувања дека ќе се корегира годинашната, катастрофална откупна линија.

„Неколкупати се среќававме со Владата и откупувачите, на маса имаше договор но на терен се случуваше обратно. Ситуацијата е се полоша и полоша. Премиерот и министерот застанаа на наша страна, ветија дека ќе се заземат за подобрување на состојбата, дадовме рок од 5 дена за да заживее договорот, но уцените станаа уште пожестоки, проценката полоша, а цените никакви.

Затоа се договоривме да ги повлечеме поверениците за да направиме дополнителен притисок врз откупувачите, но и да се укаже на Владата дека е алармантно и не отстапуваме“, изјави за Дојче веле Васко Јосифовски од Иницијативниот одбор на незадоволни тутунари.

SHARE