Твит на денот: Бујар да се јави во Зајас каде нема македонско знаме…

Видеото споделено од вицепремиерот Бујар Османи за „инспекцијата“ околу тоа колку институциите во Република Македонија немаат двојазични табли, предизвика реакции на социјалните мрежи.

Меѓу нив и конкрете предлог како Османи да го продолжи видео-серијалот…

„А да му се јави Бујар на градоначалникот на Зајас, Бесим Велиу, и да го праша зошто не го почитува законот за знамиња. И кога ќе го тргне огромното што се вее од туѓа држава?- пишува корисник на Твитер.

SHARE