Твит на неделата: Проф. Горазд Росоклија

Живеев во Македонија во која семејства на предвоениот и повоениот шљам и багра, со генерации имаа привилегиран живот врз грбот на АСНОМ. Истите тие, ,,државотворните“, го бришат АСНОМ кој повеќе не им е коњуктурен. Духовна и морална беда кои нормален ум не може да сфати.

Горазд Росоклија, професор на Универзитетот Комумбија, САД

SHARE

3 Коментари

    • Со 20-тина држави сеуште немаме воспоставено дипломатските односи! Ако и со нив воспоставиме, цифра на признанија ке се зголеми од 140 на 160 земји во ООН што не признаваат под уставното име Република Македонија!

Comments are closed.