Религиозниот лидер на Исламска држава (ИСИС) бил уапсен, но проблем било негиовото приведување поради тоа што не можел да влезе во полициски автомобил.

Муфтијата Шиф ал-Нима, беше уапсен во четвртокот во Мосул, Ирак.

Според „Дејли мејл“, и како што покажува фотографијата од неговото апсење, тие морале да го качат во задниот дел на камионот, бидејќи не го собирало во полициското возило.
Тој е осомничен за издавање верски пресуди – фатви, според кои многу научници и свештеници биле убиени но биле бомбардирани и џамии.

https://twitter.com/Imamofpeace/status/1217964563229859841/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1217964563229859841&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Finfo%2Fvesti%2Findex.php%3Fyyyy%3D2020%26mm%3D01%26dd%3D17%26nav_category%3D78%26nav_id%3D1643263
SHARE