Според излезните анкети на хрватските парламентарни избори, ХДЗ освоила 62 мандат, а коалицијата „Рестарт“ на СДП – 43 мандати, јави Индекс.хр

Првите официјални, привремени резултати се очекуваат околу 9 часот.

SHARE