Убиецот на Мартин Нешковски не е во затвор – се лекува

Осудениот за убиството на Мартин Нешковски, Игор Спасов не е в затвор Спасов е осуден на 14 години затвор за убиство на Мартин Нешкоски за време на прославата на ВМРО-ДПМНЕ по изборите во 2011 година. 

Меѓутоа, тој од 29 авуст минататат година не е во „Идризово“ затоа што се лекува.

„Осудениот Игор Спасов почнувајќи од 29.08.2018 година, до денес се наоѓа во прекин на издржувањето на казната затвор, кој му е одобрен со решение на Основен суд Штип и првично требало да трае два месеци до 22.10.2018, но четири пати е продолжуван.

Спасов на 18 август треба да се врати во КДП Идризово на доиздржување на остатокот од казната, информираат од Управата за извршување на санкции.. 

Во мај годинава во дел од медиумите се појави информација дека е забележан во кафуле во Скопје, пишува „Фактор“. 

SHARE