Поради коронавирусот, Третиот канал на Хрватската радио-телевизија (ХРТ 3) од понеделник ќе емитува само едукативна програма за учениците кои поради прогласената пандемија , мораа да останат дома.

Програмата ќе се вика „Ушилиште од дома“, а денеска беше одобрена од хрватска влада, пренесе МИА.

SHARE