Ударна тупаница на СДСМ и боречка математика (ФОТО)

Една од ударните тупаници на владината пропаганда се истакна во одбрана на премиерот Заев со својата математика.

Со навредливи зборови кон ексминистерката за култура Ганка Цветанова тој ги навредува сите членови на ВМРО – ДПМНЕ и прави математички и логички грешки и покажува незнаење карактеристично за предшколска возраст.

Бранејќи го правото на луѓето родени во 1938 година да се претставуваат како борци тој всушност открива со кого навистина се сретнал премиерот Заев и од кого добил поддршка за референдумот.

Со луѓе што во 1941 година кога почнало востанието во Македонија имале по 3 години а за време на АСНОМ наполниле по 6.

SHARE