Угостителите ги отпуштија вработените: Нека ги згрижи државата!

Близу 15 илјади вработени во угостителскиот сектор биле отпуштени од работа од појавата на коронавирусот. Угостителите најавуваат дека владините мерки нема да ги користат, а државата овие пари директно да ги намени за оние кој останале без работа, пренес Алсат М.

„Кога интитуциите не ни помогнаа да се грижиме за лицата во нашиот сектор, сега ќе дозволиме директно за нив да се грижи државата. На овој начин институциите ќе можат директно да им помогнат без доплнително да нè задожуваат со кредити за придонеси и наталожени трошоци…“, рече Мартин Ангеловски од Групацијата за угостителство.

SHARE