Најбогатиот Македонец во 2017 е скопјанец, кој остварил 212 милиони денари, пријавени како бруто-приход. Зад него следува друг скопјенец, кој остварил приближно 208 милиони денри, а трет на листата е жител на Струга со малку повеќе од 135 милиони.

Според,  Упрвата за јавни приходи, највисоката плата во Македонија во 2017 е 167.687.011 денари, а ја пријавил вработен во секторот здравство.

Нависока пензија во 2017 пријавил жител на Скопје – 5 милиони и 728 илјади денари. Пензијата ја оставрил во странство.

Највозрасниот граѓанин што пријавил приход над милион денари во 2017 година има 98 години.

Најмладиот што пријавил над милион има 15 години, а парите ги заработил по основ на интернет-услуги и маркетниг.

По истиот основ најмладиот што заработил 10 милиони има 20 години.ж

SHARE

Оставете коментар