Украл 1,5 милиони денари од извршител

К.К.(46) од Штип против кого е поднесена кривична пријава за проневера во службата, украл близу 1,5 милиони денари од сметка на извшител, информираше МВР..

Според полицијата, К.К. ги крадел парите во периодот 11.01.2016 до 17.10.2018 година  како административен работник кај извршителот.

Тој од трансакциската сметка со која располагал неговиот работодавач, префрлил 1.425.956 денари на шест негови роднини.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.