„Министре Филипче, кога последен пат сте влегле во Градска? Веројатно никогаш“, констатира професорката Ефка Јачева Улчар во статус на Фејсбук адресиран до министерот за здравство, а во врска со скандалозно запуштената состојба во која се наоѓа Градска болница.

„Таа личи на неизбањата метастазирана кучка, излепена со лепешки, нападната од болви и шири реа… На + 40… без никаков разладен уред…
Не бега медицинскиот персонал од државава само за повисоки плати. Бега од несносните услови за работа. Смрдливи!
Таков е и Клиничкиот центар, таква е и болницата во Козле…
Уште Воена ви личи на болница. До кога не се знае?!“

SHARE