Градоначалникот на еден мал град во Перу решил да се преправа дека е мртов откако бил фатен како пие со другарите и притоа ги крши мерките воведени поради коронавирусот

Daily Mail“ објави слика од Роландо Урбина Торес како лежи во отворен ковчег, со заштитна маска на лицето.

Идејата, веројатно му била, со неговата „смрт“ да се затвори случајопт против него.

Полицајците, сепак, го уапсиле во понеделникот, а бил пијан и додека полицијата го приведувала.

SHARE