Унгарија не го дава Груевски

Унгарската влада ја исклучи можноста Никола Гуевски – на кој вчера му беше одобрен азил – да биде испорачан во Македонија.

„Груевски, откако доби азил во Унгарија, не може да биде испорачан во земја во која e цел на прогон“, изјави тамошниот министер за правда Ласло Трочани во интервју за унгарската телевизија „Ехо“.

SHARE