УПОЗ: Срамно, судиите ќе добијат 35 насто повисоки плати

Синдикатот на УПОЗ реагираше на одлуката што ја донел Судскиот буџетски совет за исплата на додатоци на плати за судиите во износ од 35 проценти – по 21.000 денари што е повеќе за 85 проценти од платата што ја земаат вработените во судската служба.

Ова е најсрамната одлука донесена во историјата на судството, велат од УПОЗ и бараат итна и неотповиклива оставка од претседателот и членовите на Судскиот буџетски совет.

„Ова е долевање на масло на огнот кој гори од незадоволството од третманот на судските службеници во изминатите години, замрзнување на нивните плати и постојано зголемување на платите на судиите, наведува УПОЗ.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.