И акадеимк Владо Поповски, исто како и неговиот колега од МАНУ, Владо Камбовски, го одобрува договорот со Грција како најдобар можен.

„Апсолутно сметам дека не можеше подобар договор да се направи. Флоскулата во нашата јавност дека некој друг, кога би бил, би склучил подобар договор е илузија и може да се каже дека во ова време нема позитивна улога со оглед на целта, особено кога нема конкретизација што предлага и на кој начин тој би можел да постигне“ вели Поповски којанавави дека ќе излезел и ќе гласа на рефефрендумот, пренесува  „+Инфо“.

Членот на Македонската кадемија на науки и уметности вели дека само оваа вада се осмелила да исчекори, потенцирајќи дека дека тоа е максимум што Република Македонија во овој момент може да добие, а дополнително да си го отвори патот кон ЕУ и НАТО.

SHARE

Comments are closed.