Уште недојдена во Скопје британската премиерка ги збесна Грците

Дури 13 пати британската премиерка Тереза Меј наместо ФИРОМ ја споменува Македонија во колумната која ексклузивно ја објавува порталот сдк.мк.

Бесот во Атина е уште поголем затоа што таа ја користи Македонија во својата колумна а не Република Македонија што во Грција се доживува како уште поголема провокација.

Дали се работи за грешка во преводот на колумната или Меј навистина напишала 13 пати Македонија ќе се види денеска попладне кога таа треба да даде изјава во Скопје.

Линк до колумната на Меј во сдк.мк

SHARE

Comments are closed.