Уставна трговија – Побарано министерско место во замена за глас

Пратеничка која е дел од владеачката коалиција барала да добие министерско место во замена за нејзиниот глас за уставните измени.

“Ќе разберевме ако не гласа од национални побуди но не и поради лукративни причини”, велат извори во владеачката коалиција кои се разочарани што дел од пратениците се обидуваат да остварат лична или теснопартиска добивка во исклучително важните моменти за Македонија.

Според неофицијалните информации пратеничката барала да го добие министерското место во Екологија, ресор каде што владата добива огромни критики во јавноста.

Со цел да поминат уставните измени начелно во ДУИ се подготвени да го отстапат ова министерско место во замена со некое друго кое сега го држи СДСМ.

Доколку СДСМ се откаже од МВР во ДУИ се подготвени веднаш да пружат рака за “цесија на министерски места” за да поминат полесно уставните промени.

SHARE

6 Коментари

  1. ОВА СЕ е ПРОСТИТУЦИЈА СО НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
    ПРЕСПАСНСКИОТ ДОГОВОР е според типот: ДРЖАВЕН ДОГОВОР , меѓудржавен договор, .а
    ПРЕДМЕТ на договорот: ПРОСТИТУЦИЈА НА/СО НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ.

    • AAaajj plovi ladza a u ladza kraaadzaaaaa….. AAAaajj trula gradza potopi se laadzaaaa……..! !

  2. […] “Ќе разберевме ако не гласа од национални побуди но не и поради лукративни причини”, велат извори во владеачката коалиција кои се разочарани што дел од пратениците се обидуваат да остварат лична или теснопартиска добивка во исклучително важните моменти за Македонија, пренесе ЕКСПРЕС.МК. […]

  3. […] “Ќе разберевме ако не гласа од национални побуди но не и поради лукративни причини”, велат извори во владеачката коалиција кои се разочарани што дел од пратениците се обидуваат да остварат лична или теснопартиска добивка во исклучително важните моменти за Македонија, пренесе ЕКСПРЕС.МК. […]

Comments are closed.