Уставните измени пред собрание во понеделник

Парламентот ќе расправа и гласа за Предлогот за пристапување кон уставни измени во понеделник, на 15 октомври, за кога се очекува да биде свикана и Комисијата за уставни прашања на која би почнал претресот по предлогот, јавува агенцијата МИА.

Како што велат од Кабинетот на претседателот Талат Џафери, Комисијата за Предлогот за пристапување кон уставни измени може да расправа 10 дена, по што Извештајот од неа повторно треба да се најде на пленарна седница.

SHARE

Comments are closed.