Поради посетатта на папата Франциско кој ќе престојува во 10 часовна посета на Скопје, утре, 7 маај, се прогласува за неработен ден на територијата на Град Скопје.

Оодлуката дали денот ќе биде работен или не, досега беше неколку пати менувана, а портпаролот на владата Миле Бошњаковски соопшти дека со одлука на Владата, утре ќе биде неработен ден.

Причина, меѓу другото е блокирање на дел од централното градскоподрачје, нема да работат училиштата, а Владата побараи на приватните компании, особено од централното градско подрачје да ја прифатат одлуката.

SHARE

4 Коментари

  1. СКОПЈАНИ ја имаме таа чест утре да му лижиме јајцата на фашистичкава тиранија кој доаѓа да стави печат дека македонија не постои каде ваков педер влегол све направил гомнарија и војна овај е Мисија на најголемите светски креминалци папа кур да ми лапа е копиле и член на соросоидно -фашистицко-терористичка светска ПЕДЕРСКА организација која има за цел да ја погреби МАКЕДОНИЈА и да го уништи човечанството

    • Ти си идиот! Жалкото е, че идиоти като теб са много в Северна Македония…А за света няма дилема, че самата държава ви е идиотска!

      • Абе педератер тука има само МАКЕДОНИЈА , и к.р да не те боли за тоа кој тука каков е. Гледај си ја таму вулгаријата.

Comments are closed.