Професорката Билјана Ванковска им се обраќа на припадниците на т.н. Шарена револуција, кои лидерот на СДСМ и експремиер Зоран Заев во најновата „бомба“ ги стави во категоријата „и шуто, и рогато“.

„Ех, шарени, шарени! И шути и рогати, да ве извози еден морон и мајка да ви расплаче, па уште и маички на друга будалетинка носевте на гради…

Идеолошки заблуди и застранувања разбирам, ама следење глупаци вождови – тоа не го простувам…“, вели Ванковска на Фејсбук.

SHARE