Ванковска: Малку ни е ова…

„Кога сме кај народот, што да очекувате од народ кој си седеше дома кога овие исти абдали му продадоа име, јазик, устав, и кои продолжија со грабеж, корупција, непотизам, приватизирање…“ реагира професорката Билјана Ванковска на вчерашната одлука на Владата за воведување 80 часовен карантин во Скопје и десетина други општини и забрана за посета на гробишта на православниот празник Духовден.

„И пак ќе си седиме мирно додека Заев си прави тури со моторџиите другарчиња, пола партија е заболена поради терање кампања…

И пак ние сме виновни! Да, да, малку ни е ова…“, пишува Ванковска.

Кога сме кај народот, што да очекувате од народ кој си седеше дома кога овие исти абдали му продадоа име, јазик, устав,…

Posted by Biljana Vankovska on Wednesday, 3 June 2020
SHARE