Ванковска: Наместо трета опција Македонија доби „Осми патник“

„Додека некои се занесуваат дека имаат моќ да се факторизираат како “трета опција”, меџународната го создаде Осмиот патник, групата уценети пратеници која им ја врши целата работа како “независна група”, пишува професорката Билјана Ванковска по вчерашната средба на 8-те мина „независни“ и пребегани од ВМРО-ДПМНЕ со еден странски дипломат.

„Оној кој не ја гледа големата слика, ќе остане осуден да ги брани ситните интереси и партиски пленови.

Во моментов, на сцената нема НИТУ ЕДНА партија на која би и’ дала доверба“, пишува професорката.

SHARE