Ванковска: Па ние живееме во бордел!

„Кога ќе се сетам како некои фини души се згрозуваа од речникот на политичарите од “бомбите” во приватни разговори, се прашувам што ли велат сега кога примитивен речник употребува нивната хероина и тоа среде судница? “Вистината за Македонија” беше името на бомбашката кампања: навистина, ни ја разголија (и се разголија) за само 5 години!

Зошто, вистината за Македонија е сета оваа багра која се претставува како елита и естаблишмент!

Ми велат родители на мали деца (што слушаат вести) како да им го објаснат богатиот и сочен речник на Катица Јанева. Што да кажам? Оние кои го фаворизираа фрчковизмот како речник на интелектуална елита доведоа до Јанева како правосудна елита. Потоа се чудиме што прават деца на Телеграм и порно групи!

Па ние живееме во бордел (со сменета фирма, за да ја привлече сексипајл Јуроп)“.

Фејсбук статус на професорката Билјана Ванковска

SHARE