Професорката Билјана Ванковска реагира по средбата на техничкиот премиер Oливер Спасовски со претставници на Советот за македонски јазик, на која беше констатирана потребата од брзо донесување на измените и дополнувањата на Законот за македонски јазик – заради ефикасна употреба на македонскиот јазик, негова соодветна примена и почитување во земјава и во странство.

SHARE