Ванковска: Владата може да се преименува како сака, и онака за нас е нелегитимна

Професорката Билјана Ванковска на својот профил на Фејсбук реагира за бришењето на натписот „Влада на Република Македонија“ од зградата на „Илинденска 2“.

„Владата може да се преименува како сака – и онака не ја сметаме за легитимна! Ние не ги признаваме постапките преземени од неа и секој чин на наше преименување ќе го сметаме за насилство и кршење на човековите права. И да нè тетовирате, ние си остануваме Македонци во Република Македонија! А и вашето ќе помине уште малку…“, порача Ванковска.

SHARE

7 Коментари

  1. Зошто велиш „за нас“ гуско. Ти не си „ние“. Ти никого не претставуваш. Можеш да зборуваш само во свое име. Зато не вели „за нас“, туку „за мене“ или за „оние што мислат како мене“. Гуско глупава.

  2. А „вие“ што мислите така, сте само една „шака јада“. Кого го заболе што некоја „шака јада“ во една држава мисли? Што не излезете пред Собрание да ве видиме колку сте? Вие сте само една „шака јада“ која мисли дека е некоја голема сила. Мала група што мисли дека зад нејзе стои народот. Лудаци што мислат дека нешто значат и дека нешто можат да сторат. На протестите на „за заедничка Македонија“ излегуваа десетици илјади. Но и тие не беа „народот“, затоа што НАРОДОТ се преку еден милион гласачи. Битна е вољата на мнозинството од тие гласачи, а не на малцинството. Не ја сметале владата за легитимна? Врло важно! Легимитетот владата не го црпи од една „шака јада“ од народот. Легимитетот владата го црпи од МНОЗИНСТВОТО граѓани, а не од некоја „шака јада“. Владата е формирана од мнозинството пратеници, што значи од мнозинството гласачи. И владата ќе владее се додека мнозинството гласачи гласаат за оваа влада. А тоа што една „шака јада“ во која припаѓа Вакновска мисли, тоа никого не го интересира. Може Ванковска да не го признава името Република Северна Македонија, но во нејзината лична карта, во нејзиниот пасош, во сите нејзини документи ќе пишува Република Северна Македонија, сакала Ванковска или не сакала. ГУСКА.

  3. Ванковска, кој е твојот легитимитет? Од каде ти го црпиш својот легитимитет?

Comments are closed.