Вашингтон, Брисел, Париз и Берлин сè уште молчат за валидноста на законот за ЈО

Два часа по скандалозното усвојување на законот за Јавното обвинителство спротивно на законот од втор обид, странските амбасади во Македонија молчат.

Ниту една странска амбасада се уште не го поздрави законот кој треба да почне да важи за 4,5 месеци и немаше потреба да биде донесен по кратка постапка со скандалозни договори меѓу СДСМ и албанските партии.

Освен уставниот суд за тоа дали законот ќе опстане зависи и од тоа дали попладнево или подоцна највлијателните членки на ЕУ и НАТО и двете организации ќе го прифатат.

SHARE