Антикорупциската комисија отвори истрага иницијатива за вчерашната исплата на 26.786 тутунари со субвенции од над 27 милиони евра за ланската реколта.

Оваа информација, како што беше речено на денешната седница на антикорупционерите била објавена вчера попладнето на сајтот на Министерството за земјоделство, што беше повод Државната комисија за спречување на корупцијата, да отвори предмет, затоа што исплатата е направена спротивно на членот 8 од Изборниот законик.

Извор: Плусинфо

SHARE