Нов митинг е закажан за вечерва во Солун на кој граѓаните и институциите е го искажат незадоволството од Преспанскиот договор.

Состанокот е закажан за 19 часот пред Министерството за Тракија.

Она што загрижува е фактот што 2 часа порано, во 17 попладне, ќе има контрамиитинг на анархистички групи кои се противат на митингот за „Македонија“.

Покрај Солун, протести се најавени и во другите градови.

SHARE