Стрелките на часовникот вечерва се поместуваат еден час наназад, со што почнува зимското сметање на времето. Од 03 часот, стрелките ќе се поместат на 2 часот по полноќ.

Зимското сметање на времето трае до последниот викенд во март 2020 година.

SHARE