Вечерва протести во пет македонски градови

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува сите граѓаните вечерва од 19:00 часот на протест пред Влада на Република Македонија. Протести дополнително ќе се одржат и во Битола, Струмица, Тетово и Куманово.

“Владата на СДСМ продолжува со својата неодговорна политика во однос со најгорливото прашање – загадениот воздух.
Наместо политиканство од страна на оваа неспособна Влада, потребни се одлуки.
Загадениот воздух и во ек на пандемија убива, а власта вели дека тоа е само магла.
Поради неспособноста на владата предводена од Заев животот на граѓаните е изложен на опасност”, се вели во прогласот на опозицијата.

ВМРО-ДПМНЕ апелира поради високата загаденост на воздухот, паралелно со пандемијата на КОВИД-19, бремените жени и хронично болните да се ослободат од работа, и во приватен и во државен сектор.

SHARE