Велика Британија „се разведе“ од ЕУ

Лидерите на 27-те земји-членки на Европската унија денеска го одобрија договорот за развод со Обединетото Кралство, како и политичката декларација која ја опишува врската по Брексит со таа земја, прва што ја затвори вратата за европскиот проект.

Последната пречка, Шпанија, која имаше дилеми околу идниот статус на Гибралратар во ЕУ – британска тареиторија на југот од полуостровот, вечра во пет до12 беше надмината

 

SHARE