Вевчани: „Блиска средба“ со полицијата на карневалот

Вевчанци се судрија со полицијата откако беа спречени да учествуваат на традиционалните василичарски поворки.

Полицијата се обиде да спречи групирање за традиционално славење на Василица, по што неколку мажи ги нападнаа полицајците.

Властите апелираа годинава да не се одржи традиционалниот Вевчански карневал.

Дел од граѓаните реагираа дека полицијата нема право да ја прекине нивната традиција.

SHARE