Вицепремиерот Османи прекршил член од ЗБСП, мора да одговара

Законот е јасен вицепремиерот Бујар Османи мора да одговара за прекршување на Членот 24 став 1 од Законот за безбедност во сообраќајот и патишта (ЗБСП).

„Возачот на моторно возило, за време на управувањето со возилото не смее да користи мобилен телефон, ниту други уреди, на начин кој би ја намалил можноста за реагирање и сигурно управување со моторното возило”, пишува во законот.

Откако Османи сам објави видео во кое се гледа дека го крши законот МВР мора да поведе прекршочна постапка и да го казни.

Бујар Османи на терен ја проверува двојазичноста (ВИДЕО)

SHARE